Zyx Tablett

Zyx - en lokalverkande halstablett

Zyx Tablett - vid halsont

Zyx är ett receptfritt läkemedel som lindrar både smärta och irritation i mun och svalg. Den har även en lätt lokalbedövande effekt. Zyx finns i fyra goda smaker: citron, mint, apelsin-honung och eukalyptus. Sugtabletten ska smälta långsamt i munnen. Den ska inte sväljas hel eller tuggas.

Zyx kan köpas på ditt apotek eller i dagligvaruhandeln. Det går även att beställa online snabbt och enkelt genom ett apotek.

Hur ska man använda Zyx?

Verksam substans: En sugtablett innehåller 3 mg Benzydaminhydroklorid (motsvarande 2,68 mg benzydamin). Zyx tillhör gruppen, antiinflammatoriskt lokalanestetikum för oral behandling.

Dosering: 1 sugtablett 3 gånger dagligen upp till 7 dagar. Om besvären inte förbättras inom 3 dagar, kontakta läkare eller tandläkare. För barn 6-11 år ska Zyx ges under uppsikt av vuxen. Zyx ska inte användas under graviditet och amning.

Hur lindrar Zyx halstabletter halsont?

Halsont är ett vanligt symtom vid en infektion där orsaken kan vara virus eller bakterier. Ont i halsen beror oftast på infektioner som förkylning, körtelfeber eller halsfluss. Halsont kan även bero på rökning, torr luft eller att rösten är överansträngd.

Oftast går halsont över av sig själv efter några dagar men under tiden är det skönt att få hjälp att lindra halsont med exempelvis Zyx, en lokalbedövande sugtablett för halsen som lindrar både smärta och irritation i mun och svalg. En sugtablett Zyx innehåller det aktiva innehållsämnet benzydaminhydroklorid 3 mg (motsvarar 2,68 mg benzydamin).

Beställ Zyx online

  • Lindra smärtan och obehaget i halsen som uppstår vid t ex förkylningar, Zyx passar bra att ha hemma under förkylningstider.

  • Slipp trängseln i affären eller på apoteket, detta är ett receptfritt läkemedel kan beställas online.

  • Välj ditt nätapotek nedan genom att klicka på en av länkarna.

mIcon_map1

Hitta apotek

Zyx går att beställa online från ett nätapotek, men om du vill köpa produkten direkt i butik kan du använda vår apotekssökare här på hemsidan för att se de närmaste apoteken på en karta.

Hitta närmaste apotek